Diari Més

Dubtes per un positiu per coronavirus que va acudir al massiu concert de Love of Lesbian a Barcelona

El recital va congregar a 5.000 persones sense distància i es tractava d'una prova pilot posada en marxa per Festivals per la Cultura per a impulsar un sector

El públic del concert pilot de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi durant l'actuació.

Festivals per la Cultura Segura destaquen «el civisme i l'emoció» al concert de Love of Lesbian al Sant JordiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys un de les 5.000 persones que el dissabte 27 de març van acudir al concert sense distància del grupLoveofLesbianal Palau Sant Jordi de Barcelona hauria donat positiu per coronavirus, informa la Cope.

El recital va congregar a 5.000 persones sense distància i es tractava d'una prova pilot posada en marxa per Festivals per la Cultura per a impulsar un sector, el de la música en directe, molt colpejat per la pandèmia.

Segons la Cope, aquesta persona va acudir a un sopar privat el divendres i l'endemà va acudir al concert. Com tots els assistents, va ser sotmès a un test d'antígens que va donar resultat negatiu.

Posteriorment, el dimarts, un dels assistents al sopar del divendres va donar positiu per coronavirus i la persona que va ser al concert es va repetir la prova, donant aquesta vegada positiu. De fet, tots els comensals d'aquell sopar menys un, segons la Cope, han contret el virus i la majoria, inclòs l'assistent al concert, estan desenvolupant símptomes.

Els assistents al concert van donar les seves dades a l'organització perquè aquesta pogués monitorar els seus casos en el cas que donessin positiu, com ha ocorregut en aquesta ocasió.

Festivals per la Cultura, tal com recull la cadena Cope, ha fet una crida a la prudència. «Si va donar negatiu en elTA(test d'antígens) significa que la seva càrrega viral no era tal com per a tenir la capacitat de transmetre el virus», diuen des de l'organització, que insisteix que no és una fallada i que en tot moment es van complir les normes de seguretat.

El 10 d'abril, quan es compleixin 15 dies del concert, està previst que el departament de salut de la Generalitat catalana publiqui un informe amb els resultats de la prova pilot.

tracking