Diari Més

Societat

Un jutjat eximeix un pare de pagar la pensió a les filles perque és «tractat com un caixer automàtic»

La sentència, dictada a Còrdova, defensa l'extinció de l'obligació pel desinterès absolut imputable als descendents

La sentència constata el menysteniment de les filles cap al pare, que només fa de 'caixer'.

Un jutjat eximeix un pare de pagar la pensió a les filles perque és «tractat com un caixer automàtic»Freepik

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pare que sempre havia pagat la pensió alimentària de les seves filles ha estat eximit d'aquesta obligació per un jutjat de Còrdova a l'entendre que era tractat com un mer «caixer automàtic «. El desinterès de les joves ha estat determinant a l'hora d'adoptar la resolució.

«Amb aquesta sentència anem obrint camí per acabar amb una situació terriblement injusta: que un progenitor pugui ser absolutament menyspreat pels seus fills, tret de l'hora d'abonar-los aliments , i que d'això no es derivés conseqüència alguna«, explica l'advocat Gabriel Velamazán.

La quantia que havia de transferir a la seva família es va fixar el 2003 i, des d'aleshores, sempre havia complert. Tanmateix, la relació amb les filles, d'ara 23 i 25 anys, va desaparèixer malgrat els seus intents per reprendre el contacte. El «menyspreu» es va estendre a tota la família paterna , el que va fer més «reprovable» el comportament de les filles, segons l'opinió del lletrat.

En declaracions als mitjans locals, ha explicat que les descendents podien esgrimir «excuses» o «justificacions» mentre eren menors, però en assolir la majoria d'edat, la responsabilitat era ja seva. «La solidaritat familiar implica drets i obligacions «, defensa.
L'advocat va basar el cas en una premissa, «la extinció de l'obligació de pagar pensió alimentària als fills quan concorreun desinterès absolut , durador en el temps i bàsicament imputable als fills, la qual cosa ha de quedar completament provat».
tracking