Diari Més

França registra dues noves morts associades a la vacuna d'AstraZeneca

Les autoritats sanitàries recorden, però, que només s'han comptabilitzat 12 casos de trombosis en 1,92 milions de dosis inoculades

Una infermera preparant xeringues per a la vacunació.

França registra dues noves morts associades a la vacuna d'AstraZenecaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries franceses han indicat aquest divendres que s'han registrat tres nous casos de trombosi atípica associats a la vacuna d'AstraZeneca contra la covid, inclosos dues defuncions, que eleven a quatre el total de morts vinculades amb aquest producte.

El balanç presentat per l'Agència Nacional francesa del Medicament (ANSM) abasta el període comprès entre els passats 19 i 25 de març i amb ells el nombre de casos de trombosis arriba als 12 i el de defuncions a quatre.

L'organisme va indicar que es van produir de mitjana uns nou dies després d'haver rebut la vacunació. Els afectats eren principalment dones, nou d'elles menors de 55 anys i altres tres majors, i sense antecedents comuns particulars.

L'ANSM va precisar que es tracta d'una cosa molt inhabitual i va recordar que l'Agència Europea del Medicament (EMA) ha subratllat que la balança entre els beneficis i els riscos de la vacunació amb AstraZeneca per a combatre la covid-19 s'inclina cap al costat positiu.

Fins al passat 25 de març, s'havien administrat 1,92 milions de dosis.

L'agència va recomanar a les persones vacunades que consultin immediatament amb el seu metge en cas que tinguin símptomes persistents després de la vacunació, com a inflor a les cames, dolor abdominal o toràcic o forts maldecaps.

tracking