Diari Més

Europa podria prescindir d'AstraZeneca el segon semestre de l'any, segons apunten des de França

La secretària d'Estat francesa defensa els beneficis de la vacuna, però casos de trombosi han arribat a la Justícia

La secretària d'Estat francesa d'Indústria, Agnès Pannier-Runacher.

Europa podria prescindir d'AstraZeneca el segon semestre de l'any, segons apunten des de FrançaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Europea estarà prou aprovisionada en vacunes a partir del segon semestre, de manera que des de llavors podria prescindir de les d'AstraZeneca, segons la secretària d'Estat francesa d'Indústria, Agnès Pannier-Runacher, que va subratllar la seva confiança en la vacuna d'aquest laboratori.

En una entrevista a l'emissora Ràdio Classique, Pannier-Runacher va posar l'accent en el fet que la UE «necessita AstraZeneca fins a finals del primer semestre», en ser preguntada sobre la possibilitat de deixar d'utilitzar-la, de la mateixa forma que els Estats Units es planteja no injectar-la encara que obtingui allí l'autorització.

La secretària d'Estat francesa va afegir que «a partir del segon semestre els lliuraments de vacunes seran molt importants a Europa i, efectivament, no és impossible que no necessitem recórrer a AstraZeneca».

A aquest respecte, va recordar que la UE té un ventall de contractes àmpli que li permetrà rebre 300 milions de dosis en el segon trimestre, després dels 100 milions en el primer.

Va reiterar la seva confiança en el procés d'autorització al qual va ser sotmès la vacuna d'AstraZeneca per l'Agència Europea del Medicament (AEM), que -va dir- té fama de ser «particularment dura» en les seves avaluacions.

Va recordar que la AEM «ha estat molt clara» en indicar que el benefici de la utilització d'aquesta vacuna és «prou important» si es posa en relació amb els riscos d'efectes secundaris. També que ja hi ha més de deu milions de persones a les quals ja se li ha administrat.

No obstant això, persisteix una certa controvèrsia sobre si existeix alguna relació entre la vacuna i uns pocs casos de trombosis en persones a les quals s'havia administrat. A França, algun d'aquests casos han arribat a la Justícia.

D'altra banda, França manté una actitud més que cauta sobre la vacuna Sputnik que l'AEM està examinant des de fa setmanes amb vista a la seva autorització a la UE, com ho va posar en evidència aquest divendres el secretari d'Estat d'Assumptes Europeus, Clément Beaune.

En una altra entrevista al canal BFMTV, Beaune va afirmar que encara que amb caràcter general París no vol privar-se «de cap solució útil», abans de plantejar-se la possibilitat d'encarregar-la fa falta «la validació científica».

I sobretot, va posar l'accent que de moment s'estan produint poques dosis de la vacuna russa, de manera que si rebés la certificació de la AEM «en el millor dels casos arribarà a final de juny» quan la UE ja no tindrà els problemes d'escassetat actuals.

tracking