Diari Més

Descoberta una nova variant de la covid-19 en un hospital francès

«Henri-Mondor» deriva d'una soca que va aparèixer al principi de la pandèmia, la 19B

La nova soca s'ha estès per tot el país.

Descoberta una nova variant de la covid-19 en un hospital francèsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d'investigadors francesos ha identificat una nova variant de la covid-19 a l'hospitalHenri-MondordeCréteil, als voltants de París, que va ser trobada en tres professionals d'aquest centre i en la parella d'un d'ells i circula ja activament al país.

L'entitat que engloba als hospitals parisencs, AP-HP, va indicar aquest dimarts en un comunicat que la variant «Henri-Mondor»deriva d'una soca que va aparèixer al principi de la pandèmia, la 19B, que va ser reemplaçada per soques més recents al llarg de l'any passat.

En les quatre setmanes següents al seu descobriment, aquesta nova variant va ser identificada en 29 pacients de diferents parts de França, des de la regió parisenca al sud del país, i fins al passat 4 de març, segons aquesta nota, representava el 1,8% de les soques seqüenciades a França.

Darrere del seu descobriment, publicat aquest dimarts per la revistaEmergingInfectiousDiseases, estan els equips del laboratori de virologia i de la plataformaGénomiquesde l'hospitalHenri-Mondori experts de l'Institut Nacional de la Salut i de Recerca Mèdica de França (INSERM)i de la Universitat Paris-EstCréteil.

L'AP-HP va destacar que es necessiten més estudis per a saber la capacitat de contagi d'aquesta variant, si és fàcilment detectable en els testvirológicos, si s'associa a quadres clínics greus i la seva resposta a la vacuna i els tractaments.

tracking