Diari Més

Macron i Merkel avaluen amb Putin una possible col·laboració sobre la vacuna Sputnik V

La conversa virtual va abordar tant la situació sanitària com diferents temes d'interès internacional

Merkel en una roda de premsa realitzada avui.

Macron i Merkel avaluen amb Putin una possible col·laboració sobre la vacuna Sputnik VEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de França, EmmanuelMacron, i la canceller alemanya, Angela Merkel, van mantenir aquest dimarts una videoconferència amb el mandatari rus, Vladímir Putin, en la qual van abordar una eventual col·laboració relativa a la vacuna Sputnik V.

Aquesta possibilitat, segons va indicar l'Elisi en un comunicat, dependrà de l'avanç de les anàlisis que està efectuant l'Agència Europea de Medicaments (EMA)i que aplica els mateixos criteris que a la resta de vacunes.

La seva conversa va abordar tant la situació sanitària com diferents temes d'interès internacional.

Macroni Merkel van traslladar a Putin la «necessitat» que els drets de l'opositor rusAlexeiNavalnysiguin respectats, conforme al Conveni Europeu de Drets Humans, i que la seva salut sigui «preservada».

Igualment, van subratllar la importància que Rússia es comprometi amb determinació a estabilitzar l'alto-el-foc a Ucraïna i a elaborar un full de ruta que permeti cessar el conflicte dins del respecte dels acords de Minsk.

El president francès i la canceller alemanya van destacar igualment que França, Alemanya i Rússia han de fer valer tot el seu pes per a afavorir el procés de transició política a Líbia i facilitar que la seguretat en aquest país millori.

En aquest repàs a l'actualitat,Macron, Merkel i Putin van acordar també coordinar els seus esforços en favor del diàleg amb l'Iran i que aquest país torni a respectar com més aviat millor «les seves obligacions» en matèria nuclear.

tracking