Diari Més

Una pneumòloga mostra els botellons que veu des de la finestra de la planta Covid del seu hospital a Barcelona

Una imatge que s'ha fet viral per mostrar les dues realitats: l'esforç sanitari durant la pandèmia i les festes i botellons il·legals

Imatge publicada per la pneumòloga Pilar Ausin al seu compte de Twitter.

Una pneumòloga mostra els botellons que veu des de la finestra de la planta Covid del seu hospital a BarcelonaTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com sol passar cada cap de setmana, la Policia augmenta els controls i el desplegament a les ciutats per a evitar botellons i festes il·legals, que incompleixen les restriccions per a contenir la pandèmia de coronavirus. A Catalunya, on la incidència segueix a l'alça, una pneumòloga ha mostrat la desoladora imatge que ha pogut veure aquest divendres passat des de la planta de pacientsCovidde l'Hospital de la Mar, on treballa.

«Paradoxa d'un divendres nit: veure botellons des de la plantaCOVID», ha escrit en Twitter PilarAusin, pneumòloga d'aquest centre hospitalari.

La fotografia, presa ja en caure el sol, mostra a la professional sanitària apuntada a la finestra, amb el passeig marítim de la Barceloneta de fons i la platja, on hi ha diversos grups de persones.

La imatge s'ha fet viral en qüestió d'hores i han provocat l'empipament de moltes persones en la xarxa social. «Per què no poseu una pancarta penjada de la façana que posi, 'xavals ens veiem en aquesta planta en 15 dies i als vostres pares i avis'?», suggereix un usuari.

Les últimes dades sobre l'evolució de la pandèmia a Catalunya continuen mostrant una escalada en els contagis d'aquesta comunitat. Aquest dissabte el risc de rebrot, que mesura el creixement potencial de l'epidèmia, és ja de 226 punts, nou més que aquest divendres, mentre que en les últimes 24 hores s'han registrat 1.884 nous contagis i 31 morts deCovid, segons la informació facilitada aquest dissabte pel Departament de Salut de la Generalitat.

La incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants a 14 dies, que es mantenia estable, també creix i s'ha situat en 206, sis casos més que la vespra.

tracking