Diari Més

Tanzania detecta «la variant més mutada mai trobada de la covid»

Conté 10 mutacions més que qualsevol altra, però es desconeix si afecta la seva gravetat o si escapa d'anticossos

Imatge d'arxiu de Tanzania on es veu a molts ciutadans que no utilitzen la mascareta.

Tanzania detecta «la variant més mutada mai torbada del covid»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElscientíficsdeTanzaniademanen al govern del paísmonitorarmés aquesta nova variant que és la més mutada fins ara, segons informa el diari As. La variant conté 10 mutacions més que qualsevol altra, segonsTuliode Oliveira, director deKrispl'institut científic que realitza proves a 10 països africans.

Krispva detectar la variantsud-africanal'any passat i de moment no sap si aquesta nova variant deTanzaniaés més infecciosa o greu que altres variants. Aquesta variant serà cultivada als laboratoris de l'institut per comprovar si pot evadir els anticossos.

Tanzaniaés un país negacionista que va deixar decomptabilitzarles morts per coronavirus al mes de maig de l'any passat, dades que es mantenen congelades als 509 contagis i 21 morts.El junyde 2020 el recentment mort president, JohnMagufuli, va declarar que el país era «lliure de covid-19». Durant el passat mes de gener, els mandataris deTanzaniaalertaven del perill de les vacunes i recomanaven als seus ciutadansresarmolt, inhalar vapor i medicaments a base d'herbes com a solució.

tracking