Diari Més

«La vacuna de Pfizer estava enllestida des del febrer del 2020»

Els fundadors de BioNTech expliquen els primers passos del vaccí, que es va desenvolupar en tan sols 48 hores

Imatge de la seu de la farmacèutica Pfizer a Nova Work.

Una quarta part dels beneficis de Pfizer d'aquest 2021 seran gràcies a la vacuna anticovidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacuna de Pfizer estava enllestida i preparada per veure la llum des de fa més de temps del que molts pensen. I és que tal com han destacat Ugur Sahin i Ózlem Türeci, creadors de BioNTech, «estava enllestida des del febrer del 2020».

Ho han dit en una entrevista a El Mundo, en la qual recorden que es van assabentar del primer cas de coronavirus «el dia 25 de gener», mentre esmorzaven. «El brot a Wuhan es coneixia des de feia tres setmanes, vaig investigar una mica i estava convençut que l'epidèmia no es limitaria a la Xina», comenta Sahin.

El director ejecutivo de BioNTech va afegir que «teníem una tecnologia (ARN missatger) amb la qual es podia desenvolupar una vacuna de forma ràpida». «Ho vam decidir el cap de setmana i l'equip es va posar a treballar dilluns», afegeix.

Un dels fets que crida l'atenció de l'entrevista és que Sahin confirma que la vacuna es va desenvolupar en tan sols 48 hores.

«Vam crear deu candidates en poc temps i, després, deu més», detalla el director executiu, que continua dient que «no sabíem quina era la correcta, ja que coneixíem poc sobre el virus».

Ara bé, remarca que «la vacuna que hi ha avui estava a punt el febrer de l'any passat, encara que no teníem clar si funcionaria, necessitàvem dades i resultats clínics d'estudis molt grans».

tracking