Diari Més

AstraZeneca: els set símptomes pels quals s'ha de demanar atenció mèdica immediata

L'empresa ha redactat una carta destinada als sanitaris perquè aquests, a la vegada, n'expliquin el contingut als vacunats

Imatge d'arxiu de la vacuna d'AstraZeneca.

Mor de trombosi una sanitària noruega dos dies després de ser vacunada amb AstraZenecaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

AstraZeneca ha elaborat un escrit en el qual explica als professionals què han de traslladar als pacients vacunats que necessitin ajuda. Així ho recull Redacción Médica, en un article en el qual també detallen els set símptomes pels quals s'ha de trucar al centre sanitari que pertoqui de forma immediata.

En aquesta carta, apareixen recomanacions segons alguns símptomes i l'escrit té el vistiplau de l'Agència Europea de Medicaments (EMA) i l'Agència Espanyola de Medicaments i PRoductes Sanitaris (AEMPS).

Els set símptomes són la disnea, o falta d'aire; el mal precordial; l'edema de membres inferiors; dolor abdominal persistent; simptomatologia neuràlgica (incloent-hi cefalea intensa o persistent i visió borrosa), hematomes cutanis, i petequies (lesions petites de color vermell) en llocs diferents a on s'ha administrat la vacuna.

Tot i això, AstraZeneca sempre assegura en la mateixa nota que la seva vacuna és segura. «S'han notificat casos molt poc freqüents de trombosi, en ocasions acompanyats d'hemorràgia, després de la vacunació amb AstraZeneca», diu, encara que deixa clar que «el balanç benefici-risc continua superant el risc de possibles reaccions adverses».

tracking