Diari Més

El Consell Interterritorial descarta endurir les restriccions actuals per a la Setmana Santa

El govern espanyol alerta, però, d'un «possible canvi de tendència» i recomana reduir la mobilitat «al màxim»

El Consell Interterritorial de Salut del 24 de març del 2021 a Madrid.

El Consell Interterritorial descarta endurir les restriccions actuals per a la Setmana SantaMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Interterritorial de Salut ha descartat endurir les restriccions per a la Setmana Santa, després que s'hagués especulat amb un avançament del toc de queda a les vuit del vespre. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha descartat al matí aquesta opció. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que demà es comença a debatre una actualització de les mesures restrictives acordades l'octubre de l'any passat a la Comissió de Salut Pública, un document «ampli» en què es treballa fa dies i que podria incloure l'avançament de la restricció nocturna. Darias també ha alertat d'un «possible canvi de tendència» perquè hi ha «repunts clars» en deu Comunitats Autònomes. L'executiu estatal recomana reduir la mobilitat «al màxim».

Darias ha alertat que s'està en un moment «clau» i ha reclamat «extremar totes les mesures de control» per «revertir la tendència». També ha indicat que la soca britànica ja és prevalent a l'Estat, amb una presència entre els infectats a l'entorn del 50%. En algunes Comunitats Autònomes el percentatge arriba fins al 80%.

A l'entorn de les mesures acordades per a la Setmana Santa, la ministra de Sanitat ha reiterat que la Declaració d'Actuacions Coordinades (DAC) aprovada pel Consell Interterritorial fa dues setmanes és un «document de mínims», a partir del qual les Comunitats poden ampliar les restriccions en funció de la situació epidemiològica dels diferents territoris. Algunes ja han començat a fer-ho, com per exemple Andalusia, que restringeix la mobilitat a les províncies.

Pel que fa a les vacunes, la titular de la cartera de Sanitat ha reiterat que veu factible complir l'objectiu previst de tenir el 80% de la població de més de 80 anys vacunada entre finals de març i principis d'abril. També ha indicat que durant el Consell Interterritorial ha demanat a les Comunitats Autònomes que es vacuni «tots els dies de Setmana Santa».

Darias ha estat acompanyada a la roda de premsa posterior al Consell pel ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, que ha explicat que per Setmana Santa es desplegaran 64.200 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per vetllar pel compliment de les restriccions, també el confinament perimetral autonòmic o provincial, si és el cas.

En aquest sentit Marlaska ha volgut transmetre un «missatge als conductors». «Seguim en una situació excepcional i hem de restar a casa i reduir la mobilitat al màxim. Encara no es pot programar desplaçaments de llarg abast».

tracking