Diari Més

Alerten que la tuberculosi i la covid-19 es poden confondre

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica assegura que són epidèmies respiratòries i que una agreuja a l'altra  

Personal sanitario del Hospital Universitario Marqués de Valdecilla de Santander

Alerten que la tuberculosi i la covid-19 es poden confondreEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR)ha alertat aquest dilluns que la tuberculosi i la covid-19 són epidèmies respiratòries «semblants i es poden confondre», una agreuja a l'altra i en cas de coinfecció de totes dues malalties es dóna una major mortalitat.

En un nota de premsa amb motiu del Dia Mundial de la Tuberculosi que se celebra el dimecres 24, laSEPARha advertit que la irrupció de la covid-19 ha provocat la suspensió de la rutina dels serveis d'atenció sanitària per a la tuberculosi en molts països, la qual cosa pot conduir a un 13 per cent en l'increment de morts per aquesta malaltia.

La tuberculosi, segons laSEPAR, és la infecció més comuna del món, que cada any afecta a 10 milions de persones i causa 1,5 milions de morts.

Segons aquesta societat, l'actual coexistència de lacovidamb la tuberculosi ha influït en un minvament de la qualitat i de la continuïtat de l'atenció a la tuberculosi, així com a menys inversió en recerca i casos de coinfecció «que poden ser greus i de major mortalitat».

Aquesta societat ha advertit que a Espanya també s'ha donat aquest minvament dels serveis sanitaris per a la tuberculosi, especialment en els primers quatre mesos de pandèmia.

Segons laSEPAR, el decrement dels serveis s'ha degut a la reassignació dels recursos humans que atenien pacients amb tuberculosis a la covid-19 però també al temor dels pacients a acudir a centres sanitaris per a no contagiar-se amb el SARS-CoV-2 i a les dificultats per accedir als serveis mèdics.

Per aquesta societat, els reptes de la tuberculosi són reduir el retard diagnòstic, trobar més mètodes per a un diagnòstic ràpid i nous fàrmacs per escurçar la durada dels tractaments a menys de sis mesos.

tracking