Diari Més

Successos

Mor Nabody, la nena de dos anys que va arribar aquest dimarts a Canàries en patera

No ha pogut superar els danys que sofria el seu organisme després de sofrir una parada cardiorespiratòria

Imagen de un voluntario de la Cruz Roja tratando de recuperar a la niña al llegar a la isla.

Mor Nabody, la nena de dos anys que va arribar aquest dimarts a Canàries en pasteraEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nabody, la nena immigrant de dos anys que romania en la unitat de medicina intensiva de l'hospital Matern Infantil de Las Palmas de Gran Canaria en estat crític després de recuperar-se d'una parada cardiorespiratòria en arribar a l'illa, hamortfinalment aquest diumenge en el centre mèdic, segons han confirmat els seus responsables.

La petita, originària deMali,havia sobreviscutdes que el dimarts sanitaris deCreu Rojaaconseguissin reanimar-la en el moll deArguineguín, al qual la va conduir una embarcació deSalvament Marítimque la va rescatar d'una pastera en què viatjaven en total vuit nens, dos d'ells greus, però no ha pogut superar els danys que sofria el seu organisme i ha acabat morint menys d'una setmana després.

Un temps durant el qualmai va poder abandonar la unitat de vigilància intensiva, pel fet que va romandre sempre en estat crític i sota observació.

Els esforços del personal sanitari quevetllava per ellai que no va abandonar l'esperança de salvar-la fins a la fi no han impedit, en qualsevol cas, que aquest diumenge arribés la seva fi, en circumstàncies sobre les quals no s'han facilitat detalls.

La mort de la petita ha fet augmentar fins a19 el nombre de persones immigrants que han morttractant d'aconseguir un nou país en la ruta canària en el que va de 2021, tenint en compte només aquells dels quals es té constància a les illes, bé perquè van acabar els seus dies ja en terra, perquè van trobar els seus cadàvers en les pasteres o perquè els seus companys de travessia han manifestat que van morir a la mar.

Millor sort queNabodyha tingutun altre nen una mica més major que va ser ingressattambé greu al costat d'ella però que el dissabte va poder ser traslladat ja a planta, segons va anunciar el Complex Hospitalari Universitari Insular Matern Infantil mitjançant un comunicat.

El mateix dia un home queva arribar greuva sortir igualment de vigilància intensiva, on va quedar, per contra, un altre home adult que fins al moment no ha pogut abandonar-los.

El Complex Hospitalari de Las Palmas de Gran Canaria acull actualment a 19 immigrants procedents de dues pasteres arribades aquesta setmana a l'illa que estan en planta,11 menors i 8 adults, a més de l'home que segueix en vigilància intensiva, conforme a les últimes dades ofertes pels seus responsables.

tracking