Diari Més

La pessimista predicció d'Alex Arenas respecte a la pandèmia: «no pinta bé»

El catedràtic de la URV i expert en dades considera que no s'haurien de relaxar les restriccions

Quadre d'incidència del covid.

La pessimista predicció d'Alex Arenas respecte a la pandèmia: «no pinta bé»Twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El físic i catedràtic del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ÀlexArenasdestaca que les dades de la pandèmia dels últims3dies deixa una situació que «no pinta bé».

El catedràtic considera que «hauríem de fer marxa enrere» davant del relaxament de les restriccions que es tenien previstes de cara a Setmana Santa. Tot i que durant les últimes setmanes la situació semblava que anava a la baixa,Arenasdestaca que la situació ha fet un gir. En un gràfic que ha compartit a les seves xarxes es pot veure com el ritme de casos positius per coronavirus ha augmentat en els darrers7dies si el comparem amb les dades fa una setmana al Camp de Tarragona.

Al Tarragonès s'ha passat de 76 casos fa una setmana a 104 i al Baix Penedès i Baix Camp i Priorat també s'ha augmentat lleugerament el nombre de casos en 8 i 4 respectivament.

Si mirem altres zones de Catalunya la situació és pitjor. A Lleida s'ha augmentat en 76 casos respecte a la passada setmana i se situen en 552 casos en els últims7dies respectea els476 de fa una setmana. Al Gironès i l'àrea metropolitana de Barcelona continuen amb la tendència.

tracking