Diari Més

Tecnologia

Descobreixen en l'Estació Espacial Internacional tres bacteris desconeguts per a la ciència

Aquests bacteris són capaços de sobreviure a l'Estació Espacial Internacional

Un astronauta a l'Estació Espacial Internacional

Descobreixen en l'Estació Espacial Internacional tres bacteris desconeguts per a la ciènciaNASA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una recerca conjunta de la NASA i científics dels EUA i l'Índia ha descobert en l'Estació Espacial Internacional quatre ceps de bacteris, tres de les quals eren completament desconegudes per a la ciència.

Segons informaScienceAlert, aquests bacteris pertanyen a una mena de família que es poden trobar en el sòl i l'aigua dolça, i tenen una funció a l'hora de fixar el nitrogen o ajudar al creixement de les plantes, ja que impedeix el desenvolupament d'altres patògens perjudicials.

Una d'aquests bacteris, trobada a l'interior d'un vell filtreHEPA, va ser identificada com una espècie coneguda anomenadaMethylorubrumrhodesianum, indiquen els investigadors en l'article publicat enFrontiersinMicrobiology.

L'equip, dirigit pel genetistaSwatiBijlanide la Universitat del Sud de Califòrnia, va seqüenciar els altres tres ceps (denominades IF7SW-B2T, IIF1SW-B5 i IIF4SW-B5) i va descobrir que totes pertanyen a la mateixa espècie, que no havia estat identificada prèviament, i a la qual han proposat cridarMethylobacteriumajmaliien honor al científic indiAjmalKhan.

Dos científics d'aquest equip,KasthuriVenkateswaraniNitinKumarSingh, del Laboratori de Propulsió a raig (JPL) de la NASA, han considerat els efectes positius que tindran aquests bacteris per a futurs cultius en l'espai.

«Per a poder conrear plantes en llocs extrems on els recursos són mínims, l'aïllament de nous microbis que ajudin a promoure el creixement d'aquestes plantes en condicions estressants és essencial», sostenen en un comunicat.

En comprovar que aquests microbis eren capaços de sobreviure a les dures condicions de l'Estació Espacial Internacional, l'equip va sotmetre a les quatre ceps a una anàlisi genètica amb la finalitat de buscar gens que puguin utilitzar-se en el creixement de les plantes.

«Això ajudarà encara més en la identificació de determinants genètics que podrien ser potencialment responsables de promoure el creixement de les plantes en condicions de microgravetat i contribuir al desenvolupament de cultius de plantesautososteniblesper a missions espacials a llarg termini en el futur», conclouen els investigadors.

tracking