Diari Més

Els italians que rebutgin la vacuna de AstraZeneca podran rebre una altra

Italia reprèn l'ús de l'AstraZeneca després d'assegurar que no hi ha proves de la relació entre el vaccí i els casos de trombosis

Primer pla de la preparació d'una vacuna d'AstraZeneca.

Argimon veu «incongruent» no aturar la vacunació amb AstraZeneca però si ajornar el debat d'ampliar l'edatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els italians que siguin cridats per a vacunar-se ambAstraZenecapodran rebutjar la vacuna i esperar per a rebre una diferent, si així ho desitgen, va anunciar aquest divendres en una roda de premsa el president del Consell Superior de Sanitat, FrancoLocatelli.

«Si algú és anomenat per a la vacuna deAstraZenecai la rebutja, se li reconsiderarà més tard per a una altra mena de vacuna», va explicarLocatelli, qui va insistir que les patologies detectades en persones que van rebre el fàrmac «no tenen un nexe de causalitat» amb la vacuna britànica.

Itàlia va reprendre avui la vacunació amb el fàrmac deAstraZeneca, que havia estat suspès cautelarment el dilluns, després de l'aval de l'Agència Europea del Medicament (EMA), que va assegurar ahir que no veu evidències que aquesta vacuna tingui relació directa amb els casos de tromboembolisme detectats a Europa.

Locatelliva recordar que la informació que va analitzar laEMA«fa referència a vint milions de persones que han estat vacunades ambAstraZenecaa la Unió Europea i el Regne Unit», en les quals es van detectar vint-i-cinc casos de trombosis.

«Vint-i-cinc casos de vint milions, set de coagulació intravascular disseminada i divuit de trombosi venosa cerebral. Lamentablement, només a Itàlia, una desena de menors han perdut la vida pel coronavirus», va compararLocatelli, que va afegir: «La infecció de COVID-19 és bastant més perillosa també per al desenvolupament d'aquesta mena de complicacions».

El primer ministre italià, Mario Draghi, es va pronunciar a favor de la decisió de laEMAi va assegurar avui en una roda de premsa que es vacunarà amb el fàrmac britànic: «No m'he registrat encara, però em vacunaré ambAstraZeneca», va dir.

tracking