Diari Més

La vacuna de Janssen podrà utilitzar-se en dones embarassades i lactants

Es tracta de la primera vacuna aprovada que requereix una sola dosi per a generar immunitat contra la covid-19

Exterior de la seu de la farmacèutica Janssen in Leiden, Paises Baixos.

La vacuna de Janssen podrà utilitzar-se en dones embarassades i lactantsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacuna de la farmacèuticaJanssen, que ha rebut una autorització d'ús d'emergència per part de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), podrà ser utilitzada en dones embarassades i lactants, ha afirmat un grup d'experts en immunització. Es tracta de la primera vacuna aprovada que requereix una sola dosi per a generar immunitat contra la covid-19.

El grup de científics que ofereix assessoria estratègica en immunitzacions a l'OMS ha indicat que la mateixa plataforma tecnològica utilitzada per a la vacuna deJanssenva ser usada en el passat per a produir altres vacunes que s'han mostrat segures en dones embarasses i lactants.

No es recomana que les dones en gestació passin un test de covid-19 abans de vacunar-se ni que considerin retardar un embaràs per haver rebut la vacuna.

Per a les dones que cauen en la segona categoria, l'OMS no recomana interrompre la lactància després d'haver estat vacunades.

La vacuna deJanssen(filial de l'estatunidencaJonhson&Jonhson)ha mostrat un nivell de seguretat i eficàcia que la converteix en un instrument més per al control de la pandèmia i ofereix l'avantatge que, en requerir una única dosi, més gent podrà ser vacunada, ha assenyalat el grup.

L'única contraindicació que han assenyalat els experts és l'al·lèrgia a un dels seus components, encara que aquesta vacuna està lliure d'adjuvants,preservants, material d'origen animal o teixit fetal.

La recomanació emesa pels experts indica que aquesta vacuna ha mostrat en els assajos clínics una eficàcia de 76,7% contra episodis severs de covid-19 després de 14 dies de la injecció i de 85,4% després de 28 dies.

Quant a evitar hospitalitzacions, la seva eficàcia estimada és del 93% i del 70% contra casos simptomàtics de covid-19.

Com la resta de vacunes que s'estan usant, la deJanssenha d'administrar-se baix supervisió professional i s'ha de comptar amb un tractament mèdic a mà en cas d'una reacció al·lèrgica.

tracking