Diari Més

Només el 0,02% de menors amb covid acaba ingressat a l'UCI

El 34% dels menors hospitalitzats va presentar en el moment de l'ingrés malaltia lleu amb un quadre similar al gripal

Membres de Vall d'Hebrón han fet el seguiment de pacients pediàtrics amb diagnòstic confirmat de covid-19 durant el confinament.

Nens, mascareta, adult, famíliaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi de l'Associació Espanyola de Pediatria confirma que la infecció per SARS-CoV-2 es comporta de manera lleu en nens i menys del 0,02 per cent diagnosticat, tant en Atenció Primària com hospitalària, va requerir ingrés en una UCI pediàtrica.

La investigació, coordinada des de l'Institut de Recerca de l'hospital 12 d'Octubre i que porta activa nou mesos, constata que el 34 per cent dels menors hospitalitzats va presentar en el moment de l'ingrés malaltia lleu amb un quadre similar al gripal o refredat de vies altes, amb febre i sense un focus infecciós aparent.

Les dades de l'estudi, elaborat amb un registre de més d'un miler de nens ambcovidatesos en hospitals de tota Espanya i més de 600 ingressats, situa l'edat mitjana en 4,5 anys i un majoria d'homes, el 57 per cent.

L'estudi ha comptat amb la col·laboració de la Fundació de l'Associació Espanyola de Pediatria, que integra a 76 hospitals de totes les comunitats autònomes, la qual cosa ha permès conèixer com funciona la malaltia delcoviden pacients pediàtrics de tot el país.

Segons dades de la investigació, el 30 per cent va ser diagnosticat inicialment amb una síndrome broncopulmonar, mentre que el 14 per cent ho va fer amb una síndrome inflamatòria multisistèmica i el 10 per cent amb síndrome gastrointestinal.

L'estudi no inclou als pacients amb símptomes lleus que acudeixen als centres d'Atenció Primària, on es veuen la majoria dels nens ambcovid.

Segons el doctor AlfredoTagarro, un dels coordinadors de la investigació, la possibilitat que la síndrome inflamatòriamultisitémicas'agreugi és molt baixa en nens.Tagarrotambé confirma que el nombre d'ingressos per pneumònies percoviden nens s'ha vist reduït «dràsticament».

tracking