Diari Més

Política

Sánchez resol la marxa d'Iglesias amb Calviño com a vicepresidenta segona i Díaz com a tercera

La membre de Podem manté la cartera de Treball i la del PSOE la d'Assumptes Econòmics

La vicepresidenta segona Nadia Calviño.

Sánchez resol la marxa d'Iglesias amb Calviño com a vicepresidenta segona i Díaz com a terceraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha resol la marxa de l'encara vicepresident segon de l'executiu, el líder de Podem Pablo Iglesias, situant en aquest càrrec la ministra d'Assumptes Econòmics i Transformció Digital, Nadia Calviño. Podem perd així la plaça que ocupava fins ara com a número dos de l'executiu de coalició, i la substituta designada pel mateix Iglesias, la ministra de Treball Yolanda Díaz, quedarà com a vicepresidenta tercera. Fonts de la negociació han confirmat els canvis i han afegit que tant Calviño com Díaz mantenen les respectives carteres ministerials. D'aquesta manera, a més, es respecta la jerarquia de l'àrea econòmica, afirmen les mateixes fonts.
Calviño presideix la comissió delegada d'assumptes econòmics i situar Díaz com a vicepresidenta segona suposava un conflicte protocolari i de funcions, atès que suposava col·locar en un lloc jeràrquicament superior la titular de la cartera de Treball.

Per salvar aquest xoc protocolari, Sánchez ha decidit col·locar Calviño a la vicepresidència segona que fins ara ocupava Podem, un cavi que els morats han acceptat per tal que Díaz pugui mantenir el Ministeri de Treball.

tracking