Diari Més

El turisme espera que l'arribada d'anglesos salvarà l'estiu

El govern anglès ha anunciat que a partir del 17 de maig permetrà els viatges turístics

Un vehicle de la Guàrdia Urbana per la platja de la Nova Icària.

Barcelona posarà en marxa una prova pilot que prohibirà fumar en quatre platgesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'anunci del Govern britànic que, a partir del pròxim 17 de maig, es reprendran els viatges turístics, tant de sortida com d'entrada, al Regne Unit representa «una esperança» per al sector turístic espanyol de cara a la temporada d'estiu, segons Cesae Business & Tourism School.

Aquest anunci del Govern de Boris Johnson té «un impacte enorme per al sector turístic internacional i, en particular, per a Espanya», ha explicat aquest dilluns el director executiu i soci fundador de Cesae Business & Tourism School, Alberto Peris, en un comunicat.

El Regne Unit és el principal mercat emissor de turistes estrangers, amb una quota del 25,4% en 2019 del total que va visitar Espanya, passant dels 18 milions als 3,2 milions durant l'any de la pandèmia, la qual cosa suposa una caiguda històrica del 82,4%.

A pesar que, en un 2020 marcat per la covid-19, França va desbancar als britànics com el principal mercat emissor de turistes per a Espanya, la seva despesa en els seus viatges es va mantenir en primera posició i va superar els 3.000 milions d'euros, ha recordat.

Per a Peris, la notícia podria provocar que més països amb una alta taxa de vacunació entre la seva població decideixin llançar-se a l'emissió i recepció de viatgers internacionals.

D'altra banda, el directiu ha destacat que els hotels de les nostres costes, així com els receptius i resta d'operadors, estan veient incrementades les seves reserves dels britànics.

Així mateix, la reactivació del sector estarà impulsada per un turisme sènior, «col·lectiu que per a llavors es trobarà vacunat contra la covid-19, amb alt poder adquisitiu i moltes ganes de viatjar després de llarg temps de confinament», ha afegit.

tracking