Diari Més

Internacional

La tensió entre Rúsia i Espanya arriba al terreny militar

L'armada russa segueix de prop la fragata espanyola Cristobal Colón al mar Negre

Imatge d'arxiu d'una fragata espanyola.

La tensió entre Rúsia i Espanya arriba al terreny militarEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Armada russa ha començat avui a seguir els moviments de la fragata espanyola CristobalColón, que es va endinsar en aigües del mar Negre, segons ha informat el Centre de Control de Defensa Nacional.

El CristobalColón ha entrat en aquesta mar exactament a les 15.00 hora local (12.00 GMT), segons precisa la nota castrense recollida per l'agènciaInterfax.

La Flota russa també va informar el passat 25 de febrer que els seus vaixells seguien alcaçamines de l'Armada espanyola Tajo.

Els vaixells russos solen escortar a una certa distància als vaixells de l'OTAN que penetren al mar Negrw, especialment des de l'annexió per Moscou de la península ucraïnesa de Crimea en 2014.

En els últims anys vaixells estatunidencs, com el destructor DonaldCook, han atracat en ports ucraïnesos, com el d'Odessa.

Moscou acusa l'Aliança Atlàntica d'incrementar la seva presència a la zona des d'un incident en 2018 entre les armades russa i ucraïnesa en la mar deAzov.

Rússia sempre al·ludeix al fet que, en virtut de la Convenció deMontreauxde 1936, que regula el pas pels estrets de Bòsfor i Dardanels de vaixells militars que no pertanyin a països banyats per la mar Negra, la seva estada no ha de superar els 21 dies.

tracking