Diari Més

Itàlia decreta el confinament per als tres dies de la Setmana Santa

S'aplicarà a partir del 15 de març la zona vermella, la de majors restriccions, a les regions amb una incidència més gran

Ahir es van registrar 25.673 nous contagis de coronavirus, el major número des de fa mesos.

Itàlia decreta el confinament per als tres dies de la Setmana SantaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern italià ha aprovat avui un decret llei per aplicar el confinament total del 3 al 5 d'abril pròxims, els tres dies festius de la Setmana Santa a Itàlia, i aplicarà a partir del 15 de març la zona vermella, la de majors restriccions, a les regions amb una incidència setmanal superior a 250 casos per cada 100.000 habitants.

El decret llei, que haurà de ser aprovat pel Parlament, endureix les mesures actuals a Itàlia després que en l'últim dia es registressin 25.673 nous contagis de coronavirus, el major número des de fa mesos, i augmentés la pressió als hospitals.

Les noves mesures restrictives aprovades avui al Consell de Ministres, després de parlar amb les regions, seran vàlides del 15 de març al 6 d'abril.

Segons fonts governamentals, durant els tres dies festius de Setmana Santa els ciutadans podran traslladar-se a una altra casa dins de la pròpia regió, una vegada al dia i només dues persones, sense comptar els menors de 14 anys. Una excepció per poder visitar a familiars en aquestes dates.

Segons el decret, les àrees grogues -les de menys restriccions- desapareixeran, i passaran a zona vermella aquelles regions que tinguin una incidència setmanal superior a 250 casos per cada 100 mil habitants, per la qual cosa des de dilluns que ve gairebé tota Itàlia estarà en zona vermella o taronja.

D'aquesta manera, només la regió de Sardenya serà l'única a romandre en zona blanca, amb totes les activitats obertes, mentre que a partir del pròxim dilluns acabaran en zona vermella Llombardia, Piemont, Vèneto, Las Marcas,TrentinoAltAdige, Emília-Romaña i Friuli-VenèciaJulia, mentre que està en dubte Laci, la capital del qual és Roma, en espera de les últimes dades.

En vermell, des de la setmana passada, ja estan Campània, Basilicata iMolise; és una zona on es permet poder anar a treballar, però tanquen tots els col·legis i universitats i activitats no essencials.

Per una altra costat, com va anunciar la ministra d'Assumptes regionals, MariaStellaGelmini, s'han aprovat ajudes de fins a 290 milions per a facilitar els permisos parentals retribuïts als qui hagin de quedar-se amb els seus fills pel tancament dels col·legis i també s'augmentaran les ajudes per a contractar persones d'ajuda a casa.

tracking