Diari Més

Itàlia suspèn temporalment la vacunació amb un lot d'AstraZeneca

La Fiscalia de Sicília ha obert avui una investigació per esclarir la mort d'un militar de 43 anys vacunat

Una sanitària italiana amb una vacuna.

Itàlia suspèn temporalment la vacunació amb un lot d'AstraZenecaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Italiana de Medicaments (AIFA) ha informat avui que ha suspès temporalment la vacunació amb un lot de la farmacèutica AstraZeneca per precaució, després dels informes sobre els problemes de coagulació diagnosticats en diversos països europeus.

L'agència ha explicat en un comunicat que després de les informacions sobre problemes de salut detectats en altres països europeus, ha bloquejat la inoculació de les dosis del lot ABV2856.

A més es reserva el dret a prendre noves mesures, quan sigui necessari, també en estreta coordinació amb l'Agència Europea del Medicament (EMA).

L'AIFAdestaca que ara per ara «no s'ha establert cap vincle causal entre l'administració de la vacuna i aquests esdeveniments» detectats en altres països i que s'estan realitzant els controls necessaris, recaptant la documentació clínica pertinent.

Les mostres d'aquest lot seran analitzades per l'Institut Nacional de Salut italià.

De manera paral·lela, la Fiscalia de Siracusa (Sicília, sud) ha obert avui una recerca per a esclarir si la mort d'un militar de43anys, que va patir una aturada cardíaca en les últimes hores, té relació amb la vacunad'AstraZenecaque recentment havia rebut, van confirmar a Efe fonts oficials.

La Fiscalia de Catània (Sicília, sud) també ha obert un altre expedient, de moment sense sospitosos, sobre la mort d'un altre policia d'uns50anys, que va morir fa12dies després de rebre la vacuna de la mateixa farmacèutica.

tracking