Diari Més

Cinc països europeus aturen l'ús de la vacuna d'AstraZeneca per una trentena de casos de trombosi

Dinamarca se suma a Àustria i Luxemburg, tot i que el regulador no té indicis que siguin efectes secundaris

Sanitaris posant la vacuna a Mas Enric.

Mas d'Enric, vacunació, vacuna, Oxford, Astrazeneca, profesionals, presó, funcionaris, covid, coronavirus, pandèmia centre penitenciari, CatllarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dinamarca ha decidit aturar temporalment l'ús de la vacuna d'Oxford-AstraZeneca per diversos casos de trombosi en persones vacunades i que en un cas fins i tot ha provocat la mort d'una d'elles. El país danès se suma així a Àustria, Luxemburg, Lituània, Letònia i Estònia, que també han suspès la vacuna per casos similars. En total, s'ha detectat una trentena de casos, segons ha informat aquest dijous l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès). El regulador de la UE va anunciar dimecres que ja ho està investigant, però va remarcar que «per ara no hi ha evidències que la vacunació sigui la causa» d'aquestes trombosis i, per tant, no les inclou com a efectes secundaris de la vacuna d'Oxford.
«Tot i que un defecte de qualitat es considera improbable a aquestes altures, s'investigarà», diu l'EMA en un comunicat.

Un total de 30 casos de trombosi s'han detectat fins ara dels gairebé 5 milions de persones vacunades a la Unió Europea i el Regne Unit. L'EMA assegura que el nombre de trombosis «no és major del que normalment es detecta en general entre la població».

tracking