Diari Més

Política

Embolic a Madrid: admeses les mocions de censura de Más Madrid i PSOE i paralització de la convocatòria electoral

Ayuso cessa tots els consellers de Cs i governarà en solitari

La presidenta de la Comunidad de Madrid després de la roda de premsa per anunciar la concocatòria electoral.

Embolic a Madrid: admeses les mocions de censura de Más Madrid i PSOE i paralització de la convocatòria electoralEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mesa de l'Assemblea de Madrid ha admès a tràmit les mocions de censura de PSOE i Más Madrid contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. La decisió de l'òrgan paralitzaria la dissolució del parlament autonòmic que ha signat la presidenta de Madrid aquest dimecres al migdia i la convocatòria electoral per al 4 de maig, ja que abans caldria debatre les mocions de censura. Segons fonts parlamentàries, l'admissió a tràmit s'ha acceptat amb els vots a favor de Cs i PSOE, que sumen majoria ja que tenen dos membres cadascun dels set totals a la Mesa. El decret de dissolució del parlament madrileny ha estat signat per Ayuso, però encara no s'ha publicat al Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid.

Tot apunta que la qüestió acabarà als tribunals, ja que la Comunitat de Madrid sosté que les mocions no es podien admetre perquè s'han registrat després que Ayuso hagi signat.

Ayuso cessa tots els consellers de Cs del govern de Madrid

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha signat el decret de cessament de tots els consellers de Cs del govern autonòmic. Per tant, el PP passarà a governar en solitari amb només 30 escons de 132. La decisió de la presidenta autonòmica arriba després que hagi anunciat eleccions per al 4 de maig i hagi signat el decret de dissolució de l'Assemblea de Madrid. Tanmateix, no està clar que es puguin celebrar els comicis, ja que la Mesa del parlament autonòmic ha admès les mocions de censura presentades per PSOE i Més Madrid. Ayuso ha justificat el seu moviment per evitar que el PSOE s'aliés amb els seus fins ara socis de coalició tal com han fet a Múrcia.
tracking