Diari Més

Fotografia

El barceloní Luis Tato opta al premi a la millor fotografia de l'any del World Press Photo 2021

Tres fotoperiodistes i una documentalista espanyols figuren entre els nominats d'aquesta edició

La imatge de Luis Tato d'una plaga de llagostes al desert de Kènia, que opta a millor fotografia de l'any del World Press Photo 2021.

La imatge de Luis Tato d'una plaga de llagostes al desert de Kènia, que opta a millor fotografia de l'any del World Press Photo 2021. Dimecres 10 de març de 2021Luis Tato

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barceloní Luis Tato opta al premi a la fotografia de l'any del prestigiós concurs internacional World Press Photo 2021 amb una imatge sobre una gran plaga de llagostes al desert de Kenia, país on resideix. Ell és un dels tres fotoperiodistes espanyols que han estat nominats en aquesta edició dels premis, juntament amb el basc Aitor Garmendia (en la categoria de medi ambient) i l'extremeny Jaime Culebras (en la categoria de naturalesa), com ho ha estat també la documentalista valenciana Claudia Reig Valera, que opta al projecte interactiu de l'any. L'exposició amb les fotografies guanyadores de l'edició arribarà al CCCB de Barcelona el 10 de novembre, organitzada un any més per la Fundació Photographic Social Vision.

El concurs fotogràfic ha comptat aquesta edició amb 4.315 fotògrafs inscrits. Dels 45 nominats, 35 opten per primera vegada a un dels premis World Press Photo. Només hi ha sis fotografies que optin a la millor imatge de l'any, i una és la del barceloní Luis Tato.

A més, el nombre de dones finalistes s'ha doblat respecte la darrera edició, amb 11 candidates (un 24,4% del total de nominats).

Els guanyadors del 2021 es donaran a conèixer el proper 15 d'abril durant una cerimònia que enguany tindrà format virtual en el marc de la cinquena edició el World Press Photo Festival a Àmsterdam (seu de la fundació que dona nom als guardons).

tracking