Diari Més

Sanitat proposarà tancament perimetral de totes les autonomies menys Canàries i Balears per Setmana Santa

La Comissió també va plantejar la setmana passada unificar el toc de queda arreu de l'Estat de deu de la nit a sis de la matinada

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, i el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, en roda de premsa a Madrid.

ministra de Sanitat, Carolina Darias, ministre de Política Territorial, Miquel IcetaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat proposarà el tancament perimetral de totes les autonomies menys les Illes Canàriesd i les Illes Balears per Setmana Santa i Sant Josep en el Consell Interterritorial (CI) d'aquest dimecres, segons han confirmat a l'ACN fonts de l'executiu estatal. En concret, la proposta, ja discutida a la Comissió de Salut Pública de la setmana passada, però que ha de ser acabada de validar al CI, preveu els tancaments autonòmics entre el 17 i el 21 de març i entre el 26 de març i el 9 d'abril. La Comissió també va plantejar la setmana passada unificar el toc de queda arreu de l'Estat de deu de la nit a sis de la matinada. La proposta també s'ha de discutir al CI.
Cal recordar que, actualment, només Madrid, Extremadura, les Canàries i les Balears no apliquen un confinament autonòmic, per la qual cosa, si la mesura proposada pel Ministeri de Sanitat al CI tira endavant, només afectarà les dues primeres.

El govern madrileny s'oposa obertament a la restricció, i reclama mesures més quirúrgiques que entorpeixin el menys possible l'activitat econòmica.

tracking