Diari Més

Societat

Et prometen unes sabatilles Adidas gratis, però t'acaben robant les dades personals

Els usuaris reben un missatge en motiu del Dia de la Dona on informen del fals regal

Logotip d'Adidas reflectit en una de les seves botigues.

Et prometen unes sabatilles Adidas gratis, però t'acaben robant les dades personalsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI)ha alertat d'una campanya fraudulenta que suplanta a Adidas i utilitza com a reclam el regal d'unes sabatilles amb motiu del Dia de la Dona per a robar les dades dels usuaris.

L'organisme, dependent de l'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe), indica que les víctimes reben un missatge a través de Whatsapp on se'ls insta a clicar a un enllaç que redirigeix a una pàgina web on se'ls diu que participin en un joc que té com a premi unes sabatilles.

Per a poder obtenir el premi, a més, els demana que comparteixin el missatge amb cinc grups o vint contactes de la seva agenda. Un cop fet, se'ls redirigeix a una altra web on apareixen més jocs per aconseguir més premis.

Sota el pretext que són regals d'alta gamma, es demana als usuaris que realitzin un pagament simbòlic o per a cobrir despeses d'enviament. En incloure la víctima les seves dades bancàries per a procedir al pagament la web dóna un missatge d'error i elsciberdelinqüents ja han obtingut les dades introduïdes.

tracking