Diari Més

Societat

Ensenya a «parlar» al seu gat i aquest li demana que apagui la música

L'estatunidenca Kendra Baker ha penjat un vídeo que s'ha fet viral on la seva gata Billi li contesta

Imatge d'un gat domèstic.

Ensenya a «parlar» al seu gat i aquest li demana que apagui la músicaWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El somni de molts científics és aconseguir una eina que ens permeti comunicar-nos amb els animals o viceversa, a través d'un sistema que pugui «traduir»els sentiments dels animals a paraules humanes.

Tal com recullGizmodo,KendraBakerés una estatunidenca de 32 anys que ha ideat un sistema per a comunicar-se amb la seva gata,Billi. La felina només ha de prémer uns botons amb paraules simples associades, com a «menjar» o «enfadat».

Bakerha creat un canal de YouTube anomenatbillispeaksen el qual mostra alguns exemples de com la seva gata és capaç de comunicar-se amb ella. En un dels últims vídeos,Billiva sorprendre la seva propietària manifestant-se en contra de la música que tenia posada.

Quan comença a sonar la música en els altaveus,Billiprem els botons «enfadat», «ouch»i «després».KendraBakerli demana a la gata que repeteixi el missatge, i aquesta prem «després», «soroll» i «ouch»quan torna a sonar la música, en concret la banda sonora d'Hamilton.

Kendrano pot evitar riure's: «No t'agrada la meva música,Billi?La tornaré a posar», diu la jove. La gata no triga a tornar a queixar-se, prement dues vegades el botó de «ouch».

«Estic molt decebuda amb tu», diu divertidaKendra. «Ho tornaré a posar», insisteix la jove. «Soroll», «va dir»dues vegades la gata. «Billi», i de nou «ouch»van servir per a ratificar la seva opinió.

Pots veure el vídeo aquí

tracking