Diari Més

La mortalitat per covid es multiplica per 10 en països amb major població amb sobrepès

Del total de 2,5 milions de defuncions al món, 2,2 s'han produït en països amb alts índexs d'obesitat

L'obesitat i l'alimentació constitueixen factors de risc per a patir alguns càncers.

Els endocrins destaquen la relació entre obesitat i risc sofrir càncerPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«L'obesitat és la pandèmia que ens espera» assegura el doctor TimLobsteins, conseller de l'OMS i del Sistema Públic de Salut britànic. Juntament amb un grup d'investigadors,Lobsteinha analitzat perWorldObesityFederation, la relació entre l'obesitat i el sobrepès amb la mortalitat per covid-19. Els resultats són clars: la letalitat del virus és deu vegades superior en els països on el 50% de la gent adulta pateix sobrepès.

Del total de 2,5 milions de defuncions al món, 2,2 s'han produït en països comEstats Units, Regne Unit, Itàlia o Portugal, països amb un alt nivell de sobrepès.Estats Units, per exemple presenta un 67,9% d'adults obesos i la taxa de mortalitatésde 152 morts per cada 100.000 habitants. Espanya té un 53% de població per sobre del seu pes, i la taxa és de 148.

El Vietnam, el país del món amb un menor percentatge desobrepès(18,5%) té una taxa de mortalitat per covid.19 molt inferior: 0,004 per cada 100.000habitants.

A tot això se suma el fet que les vacunes poden ser menys efectives en adults que estan per sobre del seu pesrecomanable.Els autors de l'estudi consideren que val invertir en polítiques de salut públiques per tal de frenarl'obesitat.

tracking