Diari Més

L'OMS veu possible que un 70% de la població estigui vacunada a l'estiu

La directora de Salut Pública, Maria Neira, creu que cal accelerar el ritme de vacunació i que l'aprovació de noves vacunes ho permetrà

Imatge del Pavelló Joan Ballart de Valls.

El Pavelló Joan Ballart de Valls, primer punt de vacunació col·lectiva, obre per als dependentsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora de Salut Pública de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Maria Neira, s'ha mostrat optimista de cara a que el 70% de la població s'hagi vacunat contra el coronavirus si s'aproven les noves vacunes properament.

Perquè això passi, creu que cal accelerar el ritme de vacunació, ha afegit en unaentrevista a El món a RAC 1. «Som força optimistes. Tindrem bones notícies respecte al nombre de vacunes que es podran aprovar els propers mesos i, tant de bo, les properes setmanes, i que ens permetrà ampliar molt el ritme. Hi ha una gran esperança«, ha afegit Neira.

La directora de Salut Pública de l'OMS ha admès ques'estan detectant alguns indicis que apunten quela vacuna està funcionant bé per evitar més contagis, peròtambé per frenar la transmissió.

L'Agència Europea del Medicamentha començat a estudiar aquesta setmana els resultats dels estudis clínics en adults de la vacuna Sputnik.L'EMA també està fent aquesta «revisió continuada» a la vacuna de Johnson&Johnson, Novavax i CureVac. El regulador decidirà el pròxim 11 de març si avala el vaccí de J&J, mentre per les altres dues no hi ha una data prevista.

Des de fa quatre setmanes la tendència de la mortalitat per la covid-19 és a la baixa, tot i que aquesta setmana s'ha donat un repunt de casos a Europa.

tracking