Diari Més

Sense micos no hi ha vacuna

Els assajos s'estan endarrerint per manca d'animals

Un mico.

Sense micos no hi ha vacunaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Són els grans protagonistes, involuntaris, en la prova de vacunes. Però com no n'hi ha suficients, les proves s'estan endarrerint. Els micos s'han convertit en peça fonamental en el desenvolupament de les vacunes contra el coronavirus i, com que en l'actualitat n'hi ha tantes en ple assaig, no hi ha micos per a totes.

Cal recordar que, abans de posar una vacuna a una persona, ha passat abans per un animal, en aquest cas, el que vulgarment s'anomena «mico de laboratori», que està destinat a finalitats científics.

El preu s'ha disparat

El laboratori xinès Yisheng Biopharma ja va advertir l'any passat que aquesta mancança s'acabaria produint, i així ha acabat sent. El cap del laboratori, David Shao, detallava que, al canvi, abans de la pandèmia es pagaven entre 1.250 i 2.500 euros per mico, però ara tenen un cost d'uns 12.500 euros.

Un altre dels problemes que hi ha actualment és que la Xina prohibleix l'exportació de micos. Aquests animals es crien al sud del país i, des d'allí s'exporten, però ara està prohibit.
tracking