Diari Més

Sanitat aconsella prendre paracetamol abans de posar-se la vacuna d'AstraZeneca

El Ministeri ha detectat «reaccions locals i sistèmiques lleus freqüents després de la vacunació»

Espanya ha rebut 196.800 dosis de la vacuna de AstraZeneca.

Sanitat reparteix les dosis de la vacuna d'AstraZeneca a les comunitatsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat recomana prendre'sparacetamol abans d'injectar-se la vacuna contra elcovidd'AstraZenecaper evitar possibles reaccions adverses. Aquest suggeriment apareix en laquarta actualització de l'estratègia de vacunació, publicada divendres passat.

Aquesta vacuna només està recomanada, de moment, a persones d'entre 18 i 55 anys. Sanitat ha detectat «reaccions locals i sistèmiques lleus freqüents després de la vacunació», per la qual cosaaconsellen prendre's una dosi d'un gram de paracetamol cada 6 hores, les 24 hores prèvies a la inoculació. Aixòpermetiríareduir significativamentel dolor local, la febra, les esgarrifances, les miàlgies, la cefalea i el malestar postvacunal, sense influir en la resposta immune.

Les reaccions més comunes de les vacunesanticovid(AstraZeneca,Pfizeri Moderna) són: dolor al lloc de la injecció (fins a un 80% dels casos), fatiga o sensació de cansament (fins a un 70%), cefalea o mal de cap (fins a un 64%), miàlgia o dolor muscular (fins a un 61%), artràlgia o dolor en les articulacions (fins a un 46%) i nàusees (fins a un 23% dels casos).

tracking