Diari Més

La immunitat a Espanya frega el 20% entre vacunats i contagiats

Segons la Societat Espanyola d'Epidemiologia, 9,7 milions d'espanyols estan immunitzats enfront de la Covid-19

Unes noies amb bosses, comprant al carrer de Llovera de Reus, en primer terme, i al fons, gent passejant-hi.

gent, dones, mascareta, Reus, coronavirus, pandèmia, carrer Llovera, compres, comerçACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En la lluita contra la pandèmia del coronavirus, un dels objectius és aconseguir un nivell d'immunitat general que la vida pugui ser el més normal possible. Amb gairebé dos mesos de vacunació a Espanya, i després de molts casos d'infecció, on està aquesta immunitat?

Segons la Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE), gairebé el 20% de la població espanyola és immune al coronavirus, recull Redacció Mèdica. El portaveu de laSEE, JoanCaylà, diu que la dada en concret és del 19% o cosa que és el mateix, «9,7 milions de persones immunitzades enfront de la Covid-19».

LaSEEcompte en aquestes persones a aquelles que ja han estat vacunades i als quals han estat contagiats i han passat la malaltia i, per tant, compten ja amb anticossos per a poder considerar-se immunes.

Segons laSEE, d'aquests immunes, un total de 4,7 milions de persones tenen anticossos segons l'última onada de l'estudi deseroprevalenciaelaborat per l'Institut de Salut Carles III.

A ells cal sumar l'augment de persones immunes després de la tardor, que va arribar a un 14% (2 milions més de persones segonsCaylà), i els més 3 milions de persones a les quals se'ls ha administrat la primera dosi de les vacunes contra la malaltia, segons recull Redacció mèdica.

SegonsCaylà, l'ideal és que abans de l'estiu, el percentatge d'immunes a Espanya sigui del 70%, la qual cosa permetria segons laSEEafrontar una temporada estival amb millors perspectives per al turisme i l'economia.

«Diem que a Espanya és de vital importància aconseguir la immunitat de grup abans de l'estiu perquè d'aquesta manera tindríem un estiu saludable amb pocs casos i hi hauria una bona arribada de turistes, que per a l'economia seria molt important. Per a això, hem d'aconseguir més dosi per a immunitzar a tota la població espanyola i tenir una bona organització que permetés aplicar les vacunes de manera ràpida, això ho veig més fàcil que el primer», va explicarCaylàen declaracions a Redacció mèdica.

tracking