Diari Més

Economia

Amazon instal·la els seus primers supermercats a Europa: no cal passar per caixa per a pagar

El gegant del comerç en línia ja té botigues als Estats Units i aquesta setmana obre a Londres  

Entrada d'un supermercat Amazon Go a Seattle.

Amazon instal·la els seus primers supermercats a Europa: no cal passar per caixa per a pagarWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amazonestrenarà aquesta setmana els primers supermercats de la seva cadena,AmazonGo, a Europa. El primer establiment obrirà les seves portes enEaling, Londres (el Regne Unit).

Tal com informa The Sun, aquests supermercats tenen la particularitat que no tenen caixes ni caixers per a pagar. Tan sols cal abandonar el supermercat amb els productes que vulguem, que es cobraran de manera automàtica a través d'una app que han de tenir instal·lada els clients quan surtin per la porta.

Aquests supermercats porten uns pocs anys funcionant als Estats Units amb èxit (hi ha 25 botigues a Seattle, Chicago, Nova York i San Francisco) i ara s'expandeixen per Europa, amb el Regne Unit com a primer lloc de desembarcament. Segons la premsa britànica,Amazonpretén obrir 30 establiments al Regne Unit.

Segons The Sun, el local on s'obrirà el primer supermercat enEalingestà ja llest, amb la cartelleria tapada per a evitar revelar que es tracta d'un supermercat deAmazonGo.

Així funciona

La tecnologia usada en elsAmazonGoes diu JustWalkOut («només surti»). A l'entrada, els clients escanegen la seva aplicació en un torn d'entrada. Hi ha càmeres que recullen tot el que ocorre i en els prestatges hi ha sensors de pes que detecten tot el que agafen els clients.

Els productes es van afegint a un carro de compres virtual i tot allò que retornin una vegada agafat s'elimina d'aquest carro virtual. Quan els clients surten de la botiga, el cobrament es realitza automàticament i el càrrec es fa en la targeta associada a l'aplicació.

tracking