Diari Més

Societat

Manifestants es concentren davant Ministeri d'Igualtat per l'aprovació de Llei Trans

Sota el lema «Lluita trans als carrers», els concentrats han exigit «la fi de l'opressió» contra les persones trans

Desenes de persones s'han concentrat aquest dissabte enfront del Ministeri d'Igualtat.

Manifestants es concentren davant Ministeri d'Igualtat per l'aprovació de Llei TransEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de persones s'han concentrat aquest dissabte enfront del Ministeri d'Igualtat per a demandar l'aprovació urgent de la llei estatal trans, convocada per l'associació «Orgull Crític Madrid», entre altres.

Aquesta concentració s'emmarca en les mobilitzacions convocades per a reclamar l'aprovació «sense excuses» de la norma, que contempla l'autodeterminació de la identitat sexual, sense «patologitzacions ni debats», com ahir va demandar en la carta enviada a la titular d'Igualtat, Irene Montero.

Sota el lema «Lluita trans als carrers», els concentrats han exigit «la fi de l'opressió» contra les persones trans i han anunciat que «la resistència trans no descansarà» fins a la consecució dels seus drets.

Segons ha explicat a Efe la presidenta de la Plataforma Trans, MarCambrollé, amb la concentració també volen denunciar «la intervenció del Ministeri pel seu soci majoritari (PSOE) que no li deixa actuar» i reclamar que la llei sigui presentada de manera conjunta per Unides Podem i tot el bloc de la investidura com una proposició de llei perquè sigui discutida en el ple del Congrés.

«No entenem com el PSOE que ha abanderat els dretsLGTBIa Espanya sigui qui més obstacles aquesta posant fins i tot amb frases i arguments que es podrien considerar pròpies deBolsonarooTrump», ha denunciatCambrollé, en referència a les manifestacions de la vicepresidenta primera del Govern Carmen Calvo, entre altres, que ha qualificat de «disbarat».

Calvo va dir el passat 4 de febrer que la seva principal preocupació respecte a la lleitransés el concepte de triar el gènere «sense més que la mera voluntat o el desig», la qual cosa pot posar en el risc els criteris d'identitat de 47 milions d'espanyols.

Cambrolléha avançat que el pròxim 18 de març en una concentració a la Porta del Sol de Madrid anunciaran una vaga de fam indefinida d'un centenar d'activistes trans de totes les comunitats que es prolongarà fins que la llei no sigui registrada.

Els concentrats, que han demanat que la norma siguiinterseccional, no deixi a ningú del col·lectiu enrere i englobi els drets de «les migrants, les no binàries i lesprecarizadas», portaven pancartes en les quals es podia llegir «tinc por, no ho causo» o «aquí està la resistència trans».

tracking