Diari Més

Societat

Les fotos de Facebook delaten a una família britànica que va denunciar una falsa intoxicació alimentària a Canarias

Dos matrimonis han ingressat a la presó després del judici

Turistes passejant per Tenerife.

Les fotos de Facebook delaten a una família britànica que va denunciar una falsa intoxicació alimentària a CanariasEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Existeix un frau relativament habitual entreturistes britànicsque passen les seves vacances a l'estranger: presenten una denúncia falsa sobre una suposada intoxicació alimentària que els incapacita per a gaudir de les vacances i exigeixen la devolució de l'import de les vacances.

Els hotels i turoperadors, que volen evitar escàndols, solen acceptar ràpid. Però el frau està cada vegada més detectat i aquest mètode cada vegada més perseguit. Els jutges, a més, ho tenen fàcilsi els estafadors són tan maldestrescom una família anglesa que va presentar la denúncia i al mateix temps, va compartir fotos en Facebook que desmentien la malaltia de la família.

Tal com recull The Sun,ChristopherByng, de 38 anys,BarbaraByng, de 64,LindaLane, de 36 iAnthonyByng, de 66, van afirmar que les seves vacances es van arruïnar per una malaltia gàstrica durant el seu viatge organitzat perJet2Holidaysamb tot inclòs a les Islas Canarias al novembre de 2016.

Els quatre van dir que ells, i els dos nens amb els quals viatjaven, havien sofert diversos símptomes, com aenrampades en l'estómac, nàusees, diarrea, maldecaps i suors fredes i febre, amb l'esperança d'estafar a l'empresa desenes de milers de lliures esterlines.

Però durant el procés judicial es van descobrir una sèrie de publicacions en les xarxes socials, incloses imatges i vídeos d'ellsgaudint de les seves vacancesmalgrat afirmar estar malalts.

Entre altres imatges, es va veure a la famíliagaudint del tobogan d'aigua, nedant en la piscina i bevent en el bar, sense que fessin cap referènciaa cap malaltia, malgrat els severs símptomes que van afirmar haver patit en aquest moment.

ChristopherByngfins i tot va completar una enquesta després del viatge, on quan se li va preguntar pel seu nivell de satisfacció sobre les seves vacances, va dir que estava «molt satisfet»amb l'elecció, la neteja i la qualitat dels menjars que oferia l'hotel.

També se li va preguntar específicament si algú s'havia sentit malament durant les vacances, però va decidir no respondre a aquesta pregunta. No obstant això, responent a la pregunta «Pensant en el futur, quines probabilitats hi ha que torni a reservar ambJet2holidaysen els pròxims 12 mesos?», ell va respondre «Molt probablement».

Els quatre es van declarar culpables en el Tribunal Combinat deTeesside. En dictar la seva part dispositiva, el seu jutgeMarkGarganva comentar que «les afirmacions falses per malaltia vacacional són massa freqüents». També va afirmar que aquestes afirmacions «no eren simplement un cas d'exageració» i eren una «invenció completa».

SteveHeapy, director executiu deJet2holidays, va dir: «Hem liderat el camí quan es tracta d'abordar el problema de les reclamacions falses per malaltia, i continuem fent-lo. Emetre una reclamació falsa de compensacióés un frau, ras i curt, i ens hem esforçat a advertir a les persones que existeixen greus conseqüències si decideixen fer-ho».

«La sentència és l'última il·lustració d'això i envia un missatge molt dur. No dubtarem aprendre mesures contra els defraudadorsi els tribunals no dubtaran a castigar-los», va sentenciarHeapy.

tracking