Diari Més

Societat

Una campanya d'enquestes falses suplanta a Amazon i ofereix productes barats

Els usuaris reben un correu en el qual se'ls insta a emplenar una enquesta i facilitar les seves dades personals a canvi d'enormes descomptes  

El ministeri ha remès una carta a la plataforma 'online' en la qual demana la retirada urgent.

Consum sol·licita a la Fiscalia que investigui la venda d'articles pedòfils en Amazon

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI)ha alertat d'una campanya dephishingque suplanta aAmazoni envia als usuaris suposades enquestes que en emplenar-les dóna accés a productes sospitosament barats.

Reben un correu que simula ser d'Amazonon se'ls insta a accedir a una web per a emplenar una enquesta. Es tracta d'un emailfraudulent, el qual no s'envia des de cap de les adreces legítimes deAmazon. Aquest correu s'identifica amb l'Assumpte «Estimat , Té (1) un paquet ubicat al centre dedistribució Amazon», encara que no es descarten emails amb altres assumptes.

En el missatge s'anima als usuaris a accedir a una web per completar una enquesta el més ràpid possible per així rebre els millors premis. Si es prem en l'enllaç o el botó «Començar», l'usuari és redirigit a una web que simula ser d'Amazoni una vegada completada l'enquesta, la pàgina redirigeix a un assortiment de productes que es poden triar com a premi. Si se selecciona algun d'ells, la web demana a l'usuari que introdueixi les seves dades i realitzi un pagament simbòlic de 1,50 euros mitjançant la seva targeta de crèdit. De fer-ho, la pàgina mostrarà un avís d'error i elsciberdelinqüentshauran obtingut tota la informació de la seva víctima.

tracking