Diari Més

Unió Europea

Rússia aprofita les protestes a Barcelona per ironitzar sobre Josep Borrell

El cap de la diplomàcia europea reclama a la justícia russa respecte per la sentència d'Estrasburg sobre Navalni

L'Alt Representant de la UE, Josep Borrell, en una roda de premsa conjunta amb el ministre d'exteriors rus, Sergei Lavrov, a Moscou el 5 de febrer del 2021.

L'Alt Representant de la UE, Josep Borrell, en una roda de premsa conjunta amb el ministre d'exteriors rus, Sergei Lavrov, a Moscou el 5 de febrer del 2021. (Horitzontal)European Commission

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia ha tornat a retreure a l'Alt Representant de la UE, Josep Borrell, que intenti «alliçonar»en el cas de l'opositor rus Alexei Navalni. «Els intents de Borrell d'alliçonar a Rússia es deuen veure particularment apropiats des dels carrers de Barcelona», ha ironitzat el ministeri d'exteriors rus des del seu compte de Twitter. Una rèplica al missatge de Borrell on demanava a la justícia russa respecte per la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) que reclama l'alliberament «immediat»de Navalni.

El tribunal amb seu a Estrasburg va assegurar la setmana passada que ha pres aquesta decisió després de «considerar la naturalesa i extensió del risc sobre la vida»de Nalvalni. Un tribunal de Moscou va condemnar l'opositor rus a tres anys i mig de presó a principis de febrer en fer efectiva una sentència de l'any 2014. Segons el tribunal, Navalni havia incomplert els termes de la llibertat condicional en no presentar-se l'any passat davant l'autoritat competent.
tracking