Diari Més

Espanya se suma a un projecte europeu per investigar les variants del virus

L'Instituto de Salud Carlos III rebrà un finançament de gairebé un milió d'euros

Instituto de Salud Carlos III del Ministerio de Ciencia

Espanya se suma a un projecte europeu per investigar les variants del virusISCIII

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya s'ha sumat, a través de l'Instituto de Salud Carlos III del Ministeri de Ciència, a un projecte europeu per investigar les diferents variants del virus SARS-CoV-2 responsable de la covid-19 i el desenvolupament de les vacunes.

La Comissió Europea ha llançat una iniciativa per millorar la investigació i el maneig de les possibles variants del virus que puguin sorgir i ha posat en marxa amb aquesta finalitat la iniciativa «HERA»per detectar, analitzar i avaluar variants; accelerar el desenvolupament i aprovació de vacunes, i facilitar la realització d'assajos clínics amb prototips de vacunes que incloguin la possible influència de les variants del virus.

La iniciativa «HERA»inclou el projecte «Vaccelerate», en el qual participa Espanya a través de l'Instituto de Salud Carlos III, i que rebrà un finançament de gairebé un milió d'euros (entorn d'un 8 per cent del total, uns 12 milions), ha informat el Ministeri de Ciència i Innovació.

«Vaccelerate», que compta amb la participació de 26 institucions de 16 països membres de la UE i la col·laboració de cinc països associats, cerca crear i impulsar una plataforma que faciliti la realització d'assajos clínics en l'àmbit de les malalties infeccioses, amb l'objectiu de centrar el seu treball en covid-19 i en la cerca de vacunes que puguin ser útils davant les actuals i possibles noves variants del virus.

L'Instituto de Salud Carlos III coordinarà la participació espanyola i liderarà un consorci del qual també formen part la nova plataforma d'assajos clínics «SCReN», encapçalada per l'Hospital La Paz de Madrid, que coordinarà un dels paquets de treball, i dos grups de l'actual Red Española para la Investigación en Patología Infecciosa (REIPI)-l'Hospital Universitario A Coruña i l'Hospital Universitario Virgen Macarenade Sevilla-.

El projecte «Vaccelerate»comptarà, a més d'amb els citats 12 milions de finançament inicial, amb altres 15 milions per a finançar possibles candidats a vacunes en les fases II i III de la recerca.

La iniciativa «HERA»inclou a més la participació de la comunitat científica, diverses companyies biotecnològiques i farmacèutiques, i administracions públiques de la UE, i es desenvoluparà en cooperació amb l'Organització Mundial de la Salut i altres iniciatives mundials sobre vacunes i covid-19.

tracking