Diari Més

Transport aeri

Boeing recomana suspendre vols del model 777 després de l'incident de dissabte

Un avió que va sortir de Denver va haver de tornar a l'aeroport perquè va començar a perdre parts d'un dels motors

Una imatge de la fallada del Boeing 777-200 que va enlairar de l'aeroport internacional de Denver, aquest dissabte.

Boeing recomana suspendre vols del model 777 després de l'incident de dissabteEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Boeing ha recomanat suspendre les operacions dels 69 avions del model 777 que es troben en servei i dels 59 en emmagatzematge, tots ells amb motors del tipus «Pratt& Whitney», després de l'incident ocorregut el dissabte amb un d'ells en ple vol.

«Boeing està inspeccionant activament l'incident relacionat amb el vol 328 d'United Airlines. Si bé la investigació (de les autoritats) està en curs, recomanem suspendre les operacions dels 69 avions 777 en servei i dels 59 en emmagatzematge amb motors «Pratt& Whitney 4000-112», fins que l'Administració Federal d'Aviació (FAAen anglès) identifiqui el protocol d'inspecció apropiat».

«Boeing dóna suport a la decisió presa aquest diumenge per l'Oficina d'Aviació Civil del Japó i la iniciativa d'aquest dilluns de laFAAde suspendre les operacions d'avions 777 propulsats per motorsPratt& Whitney 4000-112», assegura la companyiaaeronaútica.

La decisió es va produir després de l'incident registrat dissabte passat per un d'aquests avions de la companyia United Airlines que va partir des de la ciutat estatunidenca de Denver, a Colorado, amb destinació a Honolulu, Hawaii.

La nau va haver de tornar d'emergència després de sofrir problemes amb un motor, les parts del qual van caure sobre un suburbi de la capital de l'estat de Colorado, van informar les autoritats.

L'avió, un Boeing 777-200 va retornar a l'aeroport internacional de Denver i va aterrar de «manera segura, després d'experimentar una fallada en el seu motor dret poc després d'enlairar», va indicar en un comunicat laAFA.

«Estem eliminant voluntària i temporalment 24 avions Boeing 777 propulsats per motors de la sèrie 4000 dePratt& Whitney del nostre programa», va indicar, per part seva, la companyiaAmericanAirlines en el seu compte de Twitter.

L'empresa assegura que continuarà «treballant en estreta col·laboració amb els reguladors per determinar qualsevol pas addicional i esperem que només una petita quantitat de clients sofreixin inconvenients».

«La seguretat continua sent la nostra màxima prioritat, raó per la qual els nostres equips participen en una àmplia formació per preparar i gestionar incidents com el (del vol de Denver) UA328», conclou l'aerolínia.

Segons mitjos locals estatunidencs, basats en les dades de registre d'aeronaus més recents, les úniques aerolínies que operen amb els motors afectats estan als Estats Units, el Japó i Corea del Sud.

tracking