Diari Més

Societat

Rússia alerta a l'OMS en detectar el primer cas de transmissió a humans del cep H5N8 de la grip aviària

França va sacrificar el mes de desembre passat a milers d'aus de corral per l'alerta de grip aviària

Una granja d'aus de Guadalajara.

Rússia alerta a l'OMS en detectar el primer cas de transmissió a humans del cep H5N8 de la grip aviàriaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats russes han alertat aquest dissabte a l'Organització Mundial de la Salut (OMS) després d'haver detectatel primer cas de transmissió a humans de elcepH5N8de lagrip aviària, segons ha informat l'agencia AFP.

El descobriment va tenir lloc arran d'un broten una granja avícola del sud de Rússia ocorregut al desembre. Científics de ellaboratoriVektorvan aconseguiraïllar el material genèticdel cep deset treballadorsd'aquesta granja, que es creu que van contreure el virus pel contacte amb els ocells de corral, i el contagi del qual no ha tingut conseqüències greus per a la salut.

Segons ha informat AnnaPopova, directora deRospotrebnadzor, l'organisme de control de la salut de Rússia, «la informació sobre elprimer cas mundialde transmissió de la grip aviària (H5N8)a éssers humans ja ha estat enviada a l'Organització Mundial de la Salut».

La responsable de salut russa ha valorat aquesta troballa com un «important descobriment científic»i ha assegurat que «el temps dirà» si el virus pot continuar mutant.

«El descobriment d'aquestes mutacions quan el virus encara no ha adquirit la capacitat de transmetre's d'humà a humà ens dóna a tots, al món sencer,temps per a preparar-nosper a possibles mutacions i reaccionar de manera adequada i oportuna», ha agregatPopova.

L'OMS, per part seva, ha indicat que té constància d'aquesta transmissió degriveaviària a humans i que està «en converses» amb les autoritats de Rússia per a «recopilar més informació i avaluar l'impacteen la salut pública d'aquest succés».

Un portaveu d'aquest organisme ha afegit que «si es confirma, aquesta seria laprimera vegadaque elH5N8infecta a les persones».

No obstant això, malgrat la infecció, els treballadors russos contagiats amb el viruseren «asimptomàtics»i no s'havia informat de cap transmissió de persona a persona, han afegit fonts de l'OMS.

tracking