Diari Més

La vacuna de Pfizer té una protecció reduïda contra la variant sud-africana

Pfizer i BioNTech segueixen treballant per desenvolupar i obtenir versions actualitzades de la vacuna

Pla detall de les vacunes contra la covid-19 destinades a la residència de Flix.

vacunació, dosis, residència de Flix, Pfizer, cornavirus, covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacuna de Pfizercontra la covid-19 produeix una reacció feble a la variant sud-africana del coronavirus, coneguda com a B.1.351, però encara així sembla suficient per a neutralitzar el virus, segons un informe que publica aquest dijous la revistaNewEnglandJournalofMedicine(NEJM).

L'equip investigador de l'Escola de Medicina de la Universitat de Texas, enGalveston, va advertir que l'estudi té limitacions, inclosa una «falta d'examen sistemàtic de les mutacions individuals i el potencial de les mutacions per alterar l'efecte neutralitzador».

Els científics, en l'estudi amb suport dePfizeriBioNTech, van usar versions del virus genèticament modificades per a portar algunes de les mutacions que es troben en el virus B.1.351.

Després van provar aquestes variacions en comparació mostres de sang preses de quinze persones que havien rebut les dues dosis de la vacuna dePfizer/*BioNTech.

Si bé les mostres de sang van produir una activitat neutralitzadora d'anticossos uns dos terços inferior a la que ocorre amb el virus SARS-CoV-2, aquesta reacció va ser suficient per a neutralitzar el virus, segons l'article.

Pfizer, en una declaració, va indicar que no hi ha evidència en la pràctica clínica que la variant sud-africana eludeixi la protecció que brinda aquesta vacuna.

«De totes maneres,PfizeriBioNTechfan els passos necessaris, fan les inversions adequades i participen en les converses apropiades amb les agències reguladores a fi de desenvolupar i obtenir l'autorització d'una vacuna actualitzada, o un reforç de la vacuna, quan s'identifiqui un cep que redueixi significativament la protecció de la vacuna», va apuntar.

Un altre article publicat també avui enNEJMes refereix a un estudi dut a terme per Moderna, l'altra fabricant de vacuna per a la covid-19, i l'Institut Nacional d'Al·lèrgia i Malalties Infeccioses, que va trobar «reduccions per un factor de 2,7» en l'acció neutralitzadora contra la soca B.1.351 i de 6,4 quan es va analitzar l'efecte de la vacuna contra tota la gamma de mutacions sud-africanes.

«La protecció de la vacunamRNA-1273contra la variant B.1.351 encara no s'ha determinat», va declaració de Moderna.

tracking