Diari Més

El lliurament de dosis de Moderna es redueix a la meitat però es compensarà al març

La Comissió Europea no concreta quantes dosis menys rebrà la UE aquest febrer de la companyia nord-americana

Diverses caixes de la vacuna de Moderna.

La vacuna de Moderna és capaç de generar anticossos amb la meitat de les dosisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea ha confirmat «alguns retards» en l'entrega de vacunes de Moderna contra la covid-19, però ha assegurat que és «probable» que es compensin al març. La Comissió Europea no ha volgut concretar quantes dosis menys rebran els països de la Unió Europea aquest febrer de la companyia nord-americana. L'executiu europeu ha comprat 160 milions de dosi a Moderna pel 2021, però no ha desglossat els compromisos de la farmacèutica per a cada trimestre. Els problemes de distribució d'aquesta farmacèutica se sumen als de les dues altres que, ara mateix, subministren una vacuna contra la covid-19 al mercat europeu.

Pfizer i Biontech també van retardar les seves entregues a la UE a finals de gener, però ja han recuperat el ritme de distribució. Per la seva banda, AstraZeneca va retallar un 60% les vacunes d'Oxford promeses a la UE per al primer trimestre de l'any, si bé assegura que augmentarà les entregues a partir de l'abril.

Catalunya també veurà afectada pels canvis en la distribució de Moderna i les 50.000 dosis que s'esperaven per aquesta setmana arribaran amb retard, segons el Govern.

Des del Ministeri de Sanitat asseguren que la reducció serà de «gairebé la meitat»de les dosis previstes per aquesta setmana i que ja han traslladat aquesta informació a les autonomies per tal que es puguin reorganitzar.

tracking