Diari Més

L'EMA comença a estudiar els resultats preliminars de la vacuna de CureVac

L'Agència Europea del Medicament revisarà les conclusions de les proves en laboratori mentre la companyia continua els assajos en humans

Un voluntari rebent una dosi de la vacuna de CureVac durant els assajos.

L'EMA comença a estudiar els resultats preliminars de la vacuna de CureVacACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha començat a estudiar els resultats preliminars i els estudis clínics inicials en adults de la vacuna de CureVac. Com ja ha fet amb altres vacunes contra la covid-19, l'EMA avança així un procés que normalment es fa quan han acabat els assajos en humans i es demana autorització per tal d'accelerar el procés. Segons ha informat l'agència, s'inicia la revisió perquè els estudis preliminars «suggereixen que la vacuna provoca la producció d'anticossos i de cèl·lules immunes» contra la covid-19. CureVac encara està fent proves en humans per avaluar la seguretat i eficàcia de la vacuna, unes dades que l'EMA avaluarà quan estiguin disponibles.

L'EMA ja està fent aquesta «revisió continuada» amb la vacuna de Novavax des de fa poc més d'una setmana i prèviament ja va avançar els processos amb les vacunes de Pfizer-BioNTech, la de Moderna i la d'Oxford-AstraZeneca, ja aprovades pel regulador.

Un cop l'EMA tingui suficients evidències de tots els assajos, CureVac podrà demanar formalment l'autorització per comercialitzar la vacuna. Llavors, l'EMA acabarà la revisió de tots els resultats i decidirà si permet el seu ús.

tracking