Diari Més

Els sanitaris jubilats ja poden reincorporar-se i cobrar salari i pensió

Aquestes cotitzacions serviran per elevar la seva prestació de jubilació només en alguns casos

Sanitaris conversen als passadissos de l'UCI de l'Hospital de Mataró durant la pandèmia.

La dades de la pandèmia no empitjoren excepte el nombre d'ingressats a l'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els professionals sanitaris jubilats que esreincorporinal servei actiudel sector públic per ajudar amb la pandèmia del coronaviruscobrearan al mateix temps el salari i l'import de la pensió de jubilació que estiguessin cobrant, inclosos els complements a mínims si els cobressin.Segons ha avançat Cinco Días, aquests professionals es podran incorporar a partir de demà.

Segons elBoletín Oficial del Estado (BOE) lareincorporació haurà de realitzar-se «a través del nomenament estatutari corresponent»a través de laautoritat competent de la comunitat autònoma o pel Ministeri de Defensa en la Xarxa Hospitalària de la Defensa.

El professional que s'aculli a aquesta mesura continuarà tenint consideració de pensionista «amb caràcter general». Mentre que quiho faci per compte aliè estarà obligat aafiliació, alta, baixa i variació de dades.

Aquestes reincorporacions podrien suposar també un augment de la pensió que rebien fins al moment en alguns casos. Una vegada finalitzat el treball, les cotitzacions realitzades durant aquesta situació podran donar lloc a la modificació del percentatge aplicable a la base reguladora de la pensió de jubilació, si bé aquestabase romandrà inalterable.

tracking