Diari Més

Madrid

Una gerent d'un hospital vol treure els mòbils als pacients perquè no parlin amb la família

Han demanat la seva dimissió arran d'un àudio que s'ha filtrat on assegurava que així no es queixarien del seu trasllat hospitalari

Façana de l'Hospital Príncepe de Asturias d'Alcalá de Henares.

Una gerent d'un hospital vol treure els mòbils als pacients perquè no parlin amb la famíliaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de la localitat madrilenya d'Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, i diversos grups polítics, han demanat el cessament de la gerent de l'Hospital Universitario Príncipe de Asturias, Dolores Rubio, qui va qüestionarque els pacientspacients covid-19 tinguin telèfons, per evitar la seva negativa a ser traslladats a l'Hospital IsabelZendal.

«Sol·licito el seu cessament immediat, com a alcalde, però també com a secretari general del PSOE d'Alcalá, i també com a veí de la ciutat, perquè a cap persona li pot semblar bé que a un ésser estimat que es troba sol, hospitalitzat o a Urgències, se li llevi el mòbil i així poder-lo traslladar», ha assenyalat a Efe Rodríguez Palacios.

En un àudio al que ha tingut accés la Cadena Ser, la gerent indica a l'equip directiu de l'hospital d'Alcalá que les comunicacions amb els familiars podrien estar frenant el trasllat, sempre voluntari, de pacients a l'Hospital IsabelZendal.

Rubio pregunta (a l'enregistrament) per què els malalts han de tenir telèfons mòbils, i precisa que el pacient no necessita «ni a la mama ni al papa ni a la veïna de davant» per prendre la decisió de traslladar-se.

En opinió de l'alcalde d'Alcalá, les declaracions de la gerent són «una vergonya que no es pot consentir».

Rodríguez Palacios denuncia a més que «s'està transmetent ordres als professionals del centre perquè pressionin als pacients per al seu trasllat a l'Hospital IsabelZendal».

La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, AdrianaLastra, ha demanat també aquest dijous a la Comunitat de Madrid el cessament de Rubio, al càrrec des de novembre passat.

«Persones malaltes, aïllades, que temen per la seva vida, i a les quals es pretén llevar-los el mòbil perquè no puguin contactar amb la seva família i explicar-los el que succeeix», ha indicat Llastra, que considera «gravíssim» el contingut de l'àudio.

De la mateixa manera, el portaveu del grup del PSOE a l'Assemblea de Madrid, ÁngelGabilondo, ha sol·licitat aquest dijous «l'immediat cessament o dimissió» de Rubio per «la seva desconsideració envers els sanitaris, i la seva desconsideració i falta de sensibilitat humana amb els malalts i les seves famílies».

També el portaveu del grup parlamentari Más Madrid, Pablo GómezPerpinyá, ha assenyalat que «sol·licitarà explicacions a la presidenta de la Comunitat de Madrid, si fos oportú, la dimissió de la gerent, i si no dimiteix, el seu cessament».

En opinió de la portaveu d'Unides Podem a l'Assemblea,IsaSerra, les declaracions de la gerent són «una absoluta barbaritat que demostra que Ayuso ni està amb els sanitaris ni està amb els pacientscovid».

Per part seva, el portaveu del PP a l'Assemblea de Madrid, Alfonso Serrano, ha manifestat aquest matí desconèixer la notícia, i ha afegit que no li «estranyaria que hi hagués algú espantant i ficant la por als pacients» com a manera d'evitar els trasllats.

En una línia similar, la portaveu de Vox a la Comunitat de Madrid, RocíoMonasterio, ha indicat que «hi ha una campanya desmesurada contra l'HospitalZendal»quan, en la seva opinió, el centre «és un èxit» i «tot el que sigui pacients que es porten alZendalsón pacients que estan deixant de col·lapsar altres hospitals».

D'altra banda, la presidenta de l'associació el Defensor del Pacient ha sol·licitat a la fiscal provincial de Madrid «mesures» davant el que considera una irrupció en «el dret de comunicació dels pacients ingressats», que «a més estan sols i supeditats a la falta de llibertat de moviment per la seva patologia».

tracking