Diari Més

Una quarta part dels beneficis de Pfizer d'aquest 2021 seran gràcies a la vacuna anticovid

La farmacèutica facturarà aquest any uns 12.460 per la venda de la vacuna a nivell global

Imatge de la seu de la farmacèutica Pfizer a Nova Work.

Una quarta part dels beneficis de Pfizer d'aquest 2021 seran gràcies a la vacuna anticovidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica estatunidenca Pfizer ha anunciat aquest dimarts que espera facturar uns 15.000 milions de dòlars (uns 12.460 milions d'euros al canvi actual) enguany amb la seva vacuna contra la covid-19 desenvolupada al costat de BioNTech, la qual cosa suposa entorn d'un 25% de les seves previsions de negoci.

Pfizer, que va donar compte dels seus resultats trimestrals i acumulats aquest dimarts al matí, destacava que les seves previsions totals de facturació se situen entre els 59.400 i 61.400 milions de dòlars per a l'exercici sencer, una xifra que reflecteix la progressiva vacunació dels països i la seva recuperació econòmica.

En 2020, la companyia va obtenir un benefici de 9.616 milions de dòlars, un 41% menor al de l'any anterior, mentre que els seus ingressos van augmentar un 2%, fins a 41.908 milions, principalment gràcies a les vendes dels seus productes oncològics i de medicina interna.

«La nostra habilitat per a moure'ns ràpid i utilitzar ciència capdavantera per a ajudar a atallar els reptes mèdics més importants del món va ser posada a prova per la pandèmia de covid-19. El nostre èxit de rècord en el desenvolupament d'una vacuna, al costat de la nostra sòcia BioNTech, és només un exemple del que aquesta nova Pfizer és capaç de fer», va dir el seu màxim executiu, Albert Bourla.

La vacuna contra la covid-19 desenvolupada per Pfizer i BioNTech va ser fa dos mesos la primera del món a obtenir l'aprovació d'ús d'emergència per part de les autoritats, al Regne Unit, i compta ara amb llum verda en més de mig centenar de països, però els problemes s'han traslladat a la seva distribució.

Pfizer va assenyalar que ha acordat subministrar 200 milions de dosis amb el Govern dels EUA i va avançar la seva data de lliurament a «finals de maig» quan abans havia parlat de juliol, mentre que en els casos de la Unió Europea, amb la qual ha pactat subministrar 300 milions de dosis, i la plataforma COVAX, 40 milions de dosis, no va especificar les dates.

La farmacèutica ja va registrar una millora en les seves xifres en el quart trimestre de 2020, incloent les primeres vendes de la vacuna anticovid que van generar 154 milions de dòlars.

Entre octubre i desembre, Pfizer va obtenir uns guanys de 594 milions, revertint les pèrdues de 337 milions que va patir en el mateix tram de 2019, i va tenir una facturació de 11.684 milions, un 12% més alta a nivell interanual.

Durant el trimestre, Pfizer va finalitzar l'operació de fusió anunciada el 2019 entre el seu negoci Upjohn i la firma Mylan de GlaxoSmithKline, amb el que han creat un nou productor de fàrmacs genèrics anomenat Viatris.

L'any, la meitat de les vendes han correspost a productes oncològics (gairebé 11.000 milions de dòlars, amb un creixement del 21%) i de medicina interna (9.000 milions, un 2% més).

La divisió de vacunes de Pfizer va ingressar uns 6.500 milions (2% més) i la de major projecció va ser la de malalties rares, que va créixer un 29% fins a gairebé 3.000 milions.

Pfizer va elevar la seva previsió de benefici per acció en 2021 «degut principalment a refinaments addicionals de les perspectives de facturació de la vacuna de covid-19» fins a un rang de 3,10 a 3,20 dòlars, per sobre dels entre 3 i 3,10 que havia anunciat a meitat de gener.

Els resultats van tenir un acolliment mixt a Wall Street i a l'inici de la sessió les seves accions descendien prop del 3%. En l'últim any, han perdut un 3% del seu valor.

tracking