Diari Més

Per tercera setmana consecutiva baixen els nous casos de covid al món

Els casos confirmats s'eleven a 103,3 milions, mentre que la xifra de morts és de 2,24 milions

Un total de 4.266.577 ciutadans d'aquest país ha rebut ja la primera dosi de la vacuna.

El Regne Unit registra 1.610 morts en 24 hores, xifra rècord durant la pandèmiaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha confirmat avui que el nombre de nous casos de covid-19 a nivell global ha baixar en l'última setmana, un 13%, la qual cosa implica una reducció de les infeccions per tercera setmana consecutiva.

En els últims set dies l'OMS ha rebut notificacions relatives a 3,7 milions de nous casos al món, enfront de 5 milions setmanals que es registraven a l'inici de l'any.

Segons el panell de control de la pandèmia de l'OMS, els casos confirmats de covid-19 s'eleven a 103,3 milions de casos, mentre que els morts per aquesta malaltia s'eleven als 2,24 milions.

«La transmissió ha baixat en molts països, però no hem d'oblidar com hem arribat a això, el preu que hem pagat», ha dit la cap de la cèl·lula tècnica anticovid de l'Organització, María Von Kerkhove, en un xerrada informativa a través de les xarxes socials.

L'experta ha demanat que no es generi un optimisme excessiu enfront de la relativa millora de les xifres globals de la pandèmia i que els països no cometin l'error d'aixecar massa ràpid les restriccions imposades per controlar la transmissió del coronavirus.

Ha sostingut que reprendre les activitats econòmiques, socials o esportives ha de fer-se «lentament, de manera controlada i prenent decisions basades en la ciència».

«Això no és una qüestió de dies, sinó de setmanes o mesos», ha anticipat.

El director del Departament d'Emergències Sanitàries de l'OMS, Mike Ryan, ha recordat que s'ha demostrat que quan la població recupera una mobilitat i les relacions socials es reprenen ràpidament els casos de covid-19 tornen a disparar-se.

El responsable de la resposta a la pandèmia des de l'OMS ha dit que «ara com ara cal evitar» rebaixar les restriccions amb les quals es busca frenar els contagis.

Això permetrà que les vacunes -allí on s'estan administrant- facin efecte i permetin posar sota control el coronavirus i les seves variants, ha agregat.

L'OMS està dirigint una reflexió amb científics de tot el món per establir un sistema per a assignar noms neutrals a les mutacions que van apareixent, que fins ara són anomenades d'acord amb el lloc on es van identificar inicialment.

Això ha donat lloc a noms informals com les variants «britànica», «sud-africana» o «brasilera».

Von Kerkhove ha dit que això estigmatitza a països «que en realitat han fet una bona feina de seqüenciació del virus» i van informar ràpidament la resta del món quan van detectar un canvi, la qual cosa és essencial per a saber si les formes de transmissió o severitat canvien.

Una de les pistes que s'està seguint és el sistema que se segueix per als huracans, per als quals s'estableixen llistes anuals amb noms que s'utilitzen en ordre alfabètic.

tracking