Diari Més

Interior assegura que policies i guàrdies civils es vacunaran després dels sanitaris

Es vacunaran contra quan hagi culminat la protecció de la gent gran que viu en residències i les persones de més de 80 anys i sanitaris

Agents de la Policia Nacional al costat d'un cotxe patrulla.

Policia NacionalPolicía Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez Ruiz, ha assegurat aquest dimecres que guàrdies civils i policies nacionals es vacunaran contra el coronavirus quan hagi culminat la protecció de les persones grans que viuen en residències, persones de més de80anys i sanitaris.

Ho ha dit al ExecutiveForum, on ha detallat que una vegada hagin estat vacunats aquests primers grups, les direccions generals de la Guàrdia Civil i de la Policia, a través dels seus serveis mèdics, tindran llestes les indicacions sanitàries per a materialitzar les vacunacions dels efectius.

Pérez ha manifestat la importància que dóna el Ministeri de l'Interior a la vacunació dels policies i guàrdies civils, inclosos els funcionaris d'Institucions penitenciàries, per ser personal vulnerable enfront del contagi.

Durant la seva intervenció, el responsable de Seguretat ha confiat que no calgui adoptar «unes mesures més limitatives de la mobilitat», ja que les xifres de contagiats «sembla que s'han estabilitzat o això sembla».

Preguntat per les «polèmiques» que ha suscitat la gestió de la borrasca Filomena, Pérez ha subratllat el «paper irreprotxable» de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i ha considerat que hi haurà temps per a avaluar amb deteniment els danys i «donar les respostes específiques», més enllà de les mesures aprovades ja pel Consell de Ministres.

El número dos d'Interior s'ha mostrat convençut que «els mateixos procediments legals establerts podran resoldre la polèmicaen relació ambla qualificació i quantificació dels danys».

tracking